Nuori Sankari / Young Hero 2022 Veera Konsti

Veera Konstin näyttely It’s Complicated Suomen valokuvataiteen museossa 16.9.–6.11.2022  

Rock-kuvien aatelia

Valokuvaaja Jouko Lehtola kuvasi suomalaista rockmaailmaa 25 vuoden ajan. Muusikko Kalle Ahola kokosi luottokuvaajansa maineikkaat teokset kirjaksi, joka on täynnä kiinnostavia tarinoita.  

”Jouko Lehtolan Rock-Finlandia on upea kokonaisuus suomalaisesta rock-valokuvauksesta 25 vuoden ajalta”

https://kulttuuritoimitus.fi/kritiikit/kritiikit-kirjallisuus/jouko-lehtolan-rock-finlandia-on-upea-kokonaisuus-suomalaisesta-rock-valokuvauksesta-25-vuoden-ajalta/ Kalle Ahola kokosi Jouko Lehtolan legendaariset rock-valokuvat ja tarinat kirjaksi: ”Lupaus joka piti täyttää”   https://www.rumba.fi/uutiset/jouko-lehtolan-rock-finlandia-sisaltaa-suomirockin-ikonisimpia-kuvia-ja-on-lampoa-huokuva-kunnianosoitus-edesmenneelle-valokuvaajalegendalle/ Rokkia, nuorisokulttuuria ja levynkansia – Jouko Lehtolan 25 vuoden työ yksien kansien välissä Jouko Lehtolan Rock-Finlandia -kirja on todellinen kulttuuriteko Kirja-arvio: Jouko Lehtolan Rock-Finlandian kuvat ovat upeita – tekijöiden muita ratkaisuja voi kyseenalaistaa Jouko Lehtolan Rock-Finlandia on kahvipöytäkirja,[…]

Säätiö toivottaa voimia ja lämpöä vuoteen 2021!

Jouko halusi kuvillaan muistuttaa myös siitä, että vääryyksistä huolimatta meitä ympäröi kauneus ja rakkaus. Kuvaamalla suomalaista maisemaa moraalisesti rankkaan Finnish View -sarjaansa hän samalla pehmensi tätä kokonaisuutta.

BUD’s Small Show series with JÖNSSI! 4.9.-29.10.2020

A mix of pieces from Jouko’s renowned and celebrated Urban Youth and Young Heroes series. Jouko had a rare talent to capture Finnish youngsters and subcultures in an honest, accepting and un-embellished way. He called his pictures his children: “They will live after I’m gone. In their own silent way, they will tell what was[…]

Tarinoita kuvien takaa 1

”Villen ja Joukon tiet risteytyivät vuonna 1999, kun Lehtolaa pyydettiin kuvaamaan HIM:n toisen levyn kansikuvaa. Razorblade Romancestätuli bändin myydyin levy. Samana vuonna Lehtola aloitti Merkitty iho -valokuvasarjan.”  

Valokuvaaja Jouko Lehtola teki näkyviksi sekä teinit että muunsukupuoliset

– Silloinkin, kun tilanteet olivat nopeita, pysyivät kuvat kasassa. Aika lahjomattomat kuvan kieleen, estetiikkaan ja rakenteeseen liittyvät asiat tulivat hänen selkärangastaan. Hänellä oli synnynnäistä lahjakkuutta, jota ei voi saavuttaa opiskelemalla.  

Jouko Lehtolan Säätiön ensimmäinen Nuori Sankari -palkinto on myönnetty Joel Karppaselle

Jouko Lehtolan Säätiön ensimmäinen Nuori sankari-palkinnon saaja on 23-vuotias itseoppinut oululaiskuvaaja Joel Karppanen.

No Mercy (Kehrer) ISBN 978-3-86828-437-9

”Tinkimättömiä kuvia” http://kirjasta-kirjaan.blogspot.com/2017/02/jouko-lehtola-no-mercy.html

”Capturing Fleeting Moments Of Finnish Youth” in Dazed Magazine (2015)

“I try to capture innocence and rage. Anyone who has been a teenager knows it ain’t fun.”

copyright © Jouko Lehtolan Säätiö