Jouko (Jönssi) Antero Lehtola (1963-2010) oli suomalainen valokuvataiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1993. Lehtola tunnettiin myös lehti- ja rockkuvaajana. Lehtolan töitä on ollut laajasti esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Hänen valokuvateoksiaan on useissa suomalaisissa ja kansainvälisissä kokoelmissa, mm. Moderna Museet, Deutsche Bank sekä Nykytaiteen museo Kiasma.

Lehtolan teoksia voi tiedustella säätiöstä: Jaana Novitskij jaana.novitskij@joukolehtola.com, puh. +358400897566.

Lehtola tunnetaan erityisesti suomalaisia nuoria sekä helsinkiläistä nuorisokulttuuria kuvaavista valokuvasarjoistaan (Nuoret sankarit, Stadin nuoret, Marked Skin) sekä yhteiskunnallisia aiheita käsittelevistä kuvasarjoistaan (Finnish View, OD Helsinki, End of Innocence).

Lehtolalla todettiin syöpä vuonna 2008, ja hän kuoli 47-vuotiaana vuonna 2010. Lehtola oli testamentissaan määrännyt säätiön perustamisesta. Vuonna 2011 perustettu Jouko Lehtolan Säätiö tukee dokumentaariseen kuvaukseen suuntautuneita nuoria valokuvaajia, sekä ylläpitää ja vaalii säätiön perustajan taiteellisen tuotannon tuntemusta ja levitystä.

Joukon CV löytyy täältä